Czerwone wina:
|
KAKHETIAN ROYAL red („Kachetyńskie Carskie”)
Kakhetian Royal – to czerwone wytrawne wino gronowe, które jest podarunkiem dla tych, którzy znają doskonale marki win gruzińskich. Wyprodukowane na bazie dwóch unikalnych gatunków winogron – Saperavi i Budeshuri, uprawianych w Rejonie Kwarelskim- Kahetii. Wino posiada nasyconą ciemno rubinową barwę z niebieskim odblaskiem. Niezwykle bogaty aromat, w którym zostały harmonijnie wplecione nutki wanilii, czarnej śliwki i utlenionych czerwonych jagód, co nie pozostaje obojętnym dla prawdziwych koneserów wina. W smaku wyraźne, pełne, aksamitne. W nim harmonijnie występują odcienie czarnej porzeczki z przyjemną goryczką pieprzu i tonami „pijanej” wiśni. Wino wyraźne i bogate, zawierające w sobie gorący gruziński temperament. Ten produkt stanowi ekskluzywną markę Kindzmarauli Marani. Receptura techniczna na jej wytwarzanie została zatwierdzona przez Departament Wina i Winorośli Gruzji. Podawać do czerwonego mięsa, dziczyzny , mięs pieczonych oraz serów. Temperatura serwowania: 14-16 C
alk. 14% Vol |
|
KINDZMARAULI ORIGINAL
Temperatura serwowania: 12-14 C
alk.12.5% Vol |
|
PIROSMANI (red)
Temperatura serwowania: 12-14 C
alk. 14% Vol |
|
SAPERAVI-CABERNETKraj pochodzenia: GruzjaWinnica: Kvareli Strefa mikroklimatyczna: Kachetia „Saperavi-Cabernet” – czerwone wytrawne wino, wyprodukowane na bazie dwóch unikalnych gatunków czerwonych winogron – gruzińskiego Saperavi i francuskiego Cabernet Sauvignon. Oba gatunki winogron uprawia się w strefie mikroklimatycznej Kwareli. Wino posiada bogaty rubinowy kolor. Gęste taniny Saperavi zostały zmiękczone przez delikatności Cabernet, w wyniku czego powstał niepowtarzalny harmonijny smak z przyjemną cierpkością i odcieniami śliwy. W bukiecie obecne są aromaty czarnej wiśni i dojrzałych owoców. |
|
ALAZANI ( red)
Temperatura serwowania: 12-14 C
alk. 14% Vol |
|
MUKUZANIKraj pochodzenia: Gruzja Winnica: Mukuzani Strefa mikroklimatyczna: Kachetia Odmiany: 100% Saperavi Mukuzani jest czerwonym wytrawnym winem z gwarantowaną kontrolą nazwy miejsca pochodzenia produkowanym z winogron Saperavi uprawianych w mikro-strefie Mukuzani. To wino jest wyjątkowe w swoim harmonijnym, miękkim, aksamitnym smaku, ekscytującym aromacie czarnej porzeczki i jeżyny oraz intensywnym kolorze ciemnego rubinu. Poddane 12 miesięcznemu dojrzewaniu w dębowych beczkach Doskonałe do mięs duszonych, dzikiego ptactwa oraz pikantnych potraw. Temperatura serwowania: 14-16 C alk. 14% Vol |
|
KVARELI
Kraj pochodzenia: Gruzja Temperatura serwowania: 12-14 C
alk. 14% Vol |
|